Sponzorovaný obsah

Hrubé črevo

Hrubé črevo si udržiavajme vždy v dobrej kondícii

Hrubé črevo nedostáva od nás toľko pozornosti, koľko by si zaslúžilo. Treba však o ňom vedieť, že patrí medzi naše najdôležitejšie orgány, pretože v ňom pramení naše zdravie. Prebiehajú v ňom procesy, ktoré ovplyvňujú náš celkový zdravotný stav. O dôležitosti tohto orgánu sa môžete dočítať aj na https://www.naturalswiss.sk/. Ak Vás netrápia žiadne tráviace problémy, tlusté střevo by ste si mali aj tak udržiavať v dobrej kondícii. Pomôcť Vám v tom môžu aj niektoré prírodné metódy, aby ste nemuseli siahať po liekoch, ktoré sú plné nebezpečných chemických zlúčenín.Veľkou pomocou je vláknina. Prispieva k prečisteniu čriev, zabezpečuje dobré vyprázdňovanie, vďaka čomu sa v črevách nebudú usadzovať nestrávené zvyšky jedál. Preto konzumujte veľa ovocia a zeleniny. Účinná môže byť aj levanduľa. Tá zlepšuje prietok krvi, preto zabezpečuje aj dokonalé prekrvenie čriev. Zlepšuje trávenie, je účinná proti plynatosti, tlmí bolesť, dokonca má aj antiseptické a antibakteriálne účinky.Veľmi účinná môže byť aj pravidelná masáž chodidiel, presnejšie ich strenej časti smerom k ich vnútornej strane, za čo Vám bude hrubé črevo nesmierne vďačné. Možno to znie ako klišé, ale najviac prospejete svojim črevám a celému telu tak, že sa budete vyhýbať zbytočnému stresu, ktorý je na príčine väčšine ochorení, nielen čriev.

Anatómia

Hrubé črevo sa skladá zo siedmich častí:

  • slepé črevo (lat. colon caecum),
  • červovitý prívesok (lat. appendix vermifornis),
  • vzostupný tračník (lat. colon ascendens),
  • priečny tračník (lat. colon transversum),
  • zostupný tračník (lat. colon descendens),
  • esovitá kľučka (lat. colon sigmoideum),
  • konečník (lat. rectum).

Pre ďalšie prehliadanie webovej stránky musíte schváliť používanie súborov cookies. Ďalšie informácie

Táto stránka používa súbory cookies pre lepší užívateľský zážitok. Ak súhlasíte s používaním súborov cookies, kliknete na tlačidlo „Súhlasím“, alebo pokračujte v prehliadaní webovej stránky.

Zatvoriť